HYDROLAT LAUROWY BIO 50 ML

6.55

HYDROLAT LAUROWY BIO

INCI: Laurus Nobilis Leaf Water

POCHODZENIE: Grecja

Hydrolat pozyskiwany z liści drzewa laurowego bio poprzez destylację z parą wodną.

100% naturalny, bez konserwantów i innych dodatków.

 

Wszystkie hydrolaty Natura Receptura są bez konserwantów – ich naturalnym konserwantem jest mocno skoncentrowana ilość olejków eterycznych. Z tego względu nie powodują podrażnień i alergii oraz mogą być stosowane nawet przy bardzo wrażliwej skórze (również skórze głowy).

ZE WZGLĘDU NA INTENSYWNE STĘŻENIE OLEJKÓW ETERYCZNYCH WSZYSTKIE HYDROLATY NATURA RECEPTURA NALEŻY PRZED UŻYCIEM WSTRZĄSNĄĆ (BY ZAWARTE W NICH OLEJKI DOKŁADNIE SIĘ WYMIESZAŁY).

Hydrolat powinien być przechowywany w ciemnym i chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce.

 

WŁAŚCIWOŚCI KOSMETYCZNE:

  • TWARZ I CIAŁO

Destylat o delikatnym, ziołowym zapachu. Zdecydowanie zasługuje na laury 😉 za swoje doskonałe działanie, szczególnie w przypadku zanieczyszczonej cery/skóry.  

Posiada właściwości bakteriobójcze, przeciwzapalne oraz regulujące pracę gruczołów łojowych – dlatego sprawdzi się przede wszystkim u osób z wypryskami, trądzikiem i nadprodukcją łoju. 

Antyseptyk i antyoksydant w jednym! 🙂

Idealny jako mgiełka odświeżająca, oczyszczająca i łagodząca podrażnienia.

Silnie nawilża, zmiękcza i tonizuje, dzięki czemu skóra przestaje się świecić.

Odpowiedni do każdego typu cery, szczególnie trądzikowej i przetłuszczającej się.

  • WŁOSY I SKÓRA GŁOWY

Hydrolat doskonale sprawdzi się również w pielęgnacji włosów. Stosowany jako podkład przed olejowaniem idealnie nawilży
i przygotuje włosy na lepsze wchłanianie składników oleju.

Ponadto stymuluje wzrost włosów oraz wspomaga zwalczać łupież i przetłuszczanie się skóry głowy. 

 

ZASTOSOWANIE:

  • jako codzienny tonik do twarzy (przed nałożeniem oleju lub kremu),
  • jako odświeżająca mgiełka do twarzy i ciała,
  • jako półprodukt do demakijażu – ze względu na właściwości głęboko oczyszczające,
  • jako wcierka/płukanka lub odżywka w sprayu do włosów i skóry głowy,
  • jako podkład nawilżający pod olejowanie włosów,
  • jako dodatek do masek i odżywek do włosów,
  • do rozrabiania glinek i peelingów,
  • jako naturalny surowiec do produkcji serum, kremów i balsamów,
  • do kąpieli w celu złagodzenia podrażnień lub trądziku.

Brak w magazynie

Shopping Cart
Przewiń do góry