Etja – Olej z pestek dynii

4.99

NATURALNY OLEJ Z PESTEK DYNI BIO /Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil/

Olej tłoczony na zimno, nierafinowany, kosmetyczny, otrzymywany z wyłuskanych pestek dyni i oczyszczony w procesie sedymentacji. Zawiera około 80% nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy A, C, E i K, B1, B2, B6 oraz beta-karoten. Wykazuję działanie nawilżające oraz zapobiega powstawaniu rozstępów. Doskonały do każdego rodzaju skóry.
Pojemność 50 ml z praktyczną pompką dozującą. 

 

SPOSÓB UŻYCIA

  • doskonały dodatek (10-20%) do produktów kosmetycznych (kremy, balsamy).
  • jako wzbogacający dodatek uelastyczniająco-rozświetlający do innych olejów nośnikowych (20%)
  • masaż uelastyczniający – dodatek do oliwek lub innych olejów nośnikowych w proporcji 1:2
  • kąpiel regenerująco-wygładzająca.
  • baza do peelingów
  • stosować bezpośrednio na miejsca mocno spękane (łokcie, kolana, pięty)

 

Availability: Na stanie

Shopping Cart
Przewiń do góry