Etja – Olej z nasion marchwii

6.50

MARCHEW ZWYCZAJNA /Daucus carota/

Roślina pochodzi z rodziny selerowatych. W stanie dzikim występuje na terenach Azji, Europy i północnej Afryki. Oczywiście należy też do roślin uprawnych.

MACERAT Z KORZENIA MARCHWI (MACERAT) /Daucus Carota in Helianthus Annuus Oil/

Najwyższej jakości macerat otrzymany w wyniku maceracji korzenia marchwi w zimnotłoczonym oleju gorczycowym (1:3). Zawiera kwasy tłuszczowe, minerały, beta-karoten, oraz witaminy A, B, C, E i F. Nawilża, regeneruje, zwiększa elastyczność, wygładza oraz chroni skórę przed działaniem czynników zewnętrznych. Może być stosowany jako naturalny samoopalacz oraz kosmetyk pielęgnujący po intensywnym opalaniu, dodaje skórze zdrowy blask i podkreśla opaleniznę. Doskonale sprawdza się w walce z bliznami, łuszczycą, oparzeniami i podrażnieniami. Odpowiedni do każdego typu cery, szczególnie suchej, dojrzałej i łuszczącej się.

Olej z Nasion Marchwi oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny. Produkt przebadany dermatologicznie. 

SPOSÓB UŻYCIA

  • stosować bezpośrednio na skórę całego ciała

  • masaż

  • odżywczy i nawilżający zamiennik kremów

  • baza dla naturalnych olejków eterycznych

  • kąpiel – do wanny z ciepłą wodą dodawać ok.10 ml oleju

  • dodatek pielęgnacyjny do kremów, odżywek, szamponów i balsamów

  • naturalna odżywka do pielęgnacji włosów.

Availability: Na stanie

Shopping Cart
Przewiń do góry